1 Johdanto

1 Johdanto


1.1 Minun utopiani


Tämä on yhden ihmisen kuvaus ihanneyhteiskunnasta. Kertokaa te omanne. Lukisin ja kommentoisin mielelläni. Tulevaisuuden suunnittelua ja visioita tarvitaan. Jotkut osaset utopioista voivat toteutuakin.


Utopiani on hyvin yksinkertainen. Suurin osa kirjoituksestani kuvaa nyky-yhteiskunnan huonoja puolia (https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Yhteiskunnalliset_ongelmat , https://www.sitra.fi/blogit/suomi-hyvinvoinnin-kehitysmaa/) ja antaa niille parannusehdotuksia. Ongelmat (esim. sota, väkivalta, murha, kidutus, rikollisuus, valehtelu, yksinäisyys, itsemurha, eläinten huono kohtelu, alkoholismi, huumeiden käyttö, raiskaus, prostituutio, liikakansoitus, nälkä, saastuttaminen, luonnonvarojen ylikäyttö) pitäisi ratkaista, eikä niitä pitäisi hyväksyä.


Minun utopiassani on moni asia kielletty, mutta moni asia on myös sallittu. Se on kuin vegaaniravinto. Vähemmistä raaka-aineista saa paremman aterian. Vain paha on molemmissa kielletty. Hyvää saa tehdä mielin määrin.


Maailmassa julkaistaan hirveä määrä kirjoja joka päivä, mutta siitä huolimatta on paljon aiheita, joista ei ole paljoa/yhtään vielä kirjoitettu. Minua ihmetyttää moinen. Analyysiä tehdään paljon, mutta synteesiä vähän. Eli yksityiskohtia kuvaillaan paljon, mutta kokonaisuutta ei nähdä.


1.2 Utopian kirjoittamisen syyt


Tykkään kirjoittaa sellaisista asioista, joista muut eivät ole vielä kirjoittaneet. Toinen vaihtoehto on, että kukin ihminen itse hiffaa asiat. Minulla on kuitenkin vienyt ihmisten ja asioiden ymmärtäminen koko aikuisiän ja olisin toivonut, että joku olisi jo lukio-iässäni kertonut tai kirjoittanut isoista asioista (Jumalan ja ihmisten ajatusmaailmat). Uskonnollisessa järjestössä ja Raamatussa puhuttiin kyllä paljon Jumalasta, mutta elämänkokemukseni on antanut toisenlaisen kuvan Jumalasta. Kaikki uskonnot ovat yhtä lähellä tai kaukana Jumalasta ja paljon on asioita, joista Raamatussa ja muissa kirjoissa ei ole puhuttu yhtään mitään tai hyvin vähän. Minä haluaisin tuoda puhumattomia/kirjoittamattomia asioita julki.


Kirjoituksissani yritän kuitenkin luoda maailmaa, jossa ei ole yhtään henkistä tai fyysistä väkivaltaa ihmisten keskuudessa. Kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Yhdet ovat hyviä yhdessä asiassa, toiset toisessa ja kolmannet kolmannessa. Ihmisten tunteminen ja auttaminen on tärkeämpää kuin opiskelu, työ ja raha. Kaikki ihmiset ovat veljiä ja siskoja. Heitä on kuitenkin paljon ja he ovat hyvin erilaisia. Yhteistyö ja kanssakäyminen ovat kuitenkin parempia kuin väkivalta ja sotiminen. Väkivalta on vanhan maailman ominaisuus. Uuden maailman ominaisuus on ystävyys. Voisimme siirtyä henkisesti samanlaiseen edistykseen kuin tekniikassa on päästy. Rakennetaan uusia ajatuksia vanhojen ajatusten päälle. Kunkin ihmisen ei tarvitse aloittaa maailmankuvan rakentamista tyhjästä tai puolivälistä. Hyvästä maailmasta voisi nauttia ja jotkut voivat siitä rakentaa vielä paremman. Sairauksia, kuolemaa ja luonnonmullistuksia on jatkossakin, mutta ihmisten ei pidä aiheuttaa lisää ongelmia.


Minua ihmetyttää, miksi Jumala on välillä tai useinkin paha. Minulla on ollut paljon vastoinkäymisiä 30 vuotta. Vähempikin olisi riittänyt. Hyvänä puolena on ollut, että olen saanut tehdä melkein mitä olen halunnut. Nyt haluaisin kirjoittaa kirjoja aiheista, joista muut eivät ole vielä kirjoittaneet. Ne ovat pitkälti arvailuja siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat, mikä on heidän ajatusmaailmansa ja kuva Jumalasta. Olisi kiva, jos he kertoisivat sen itse. Minulle on syntynyt yritysten ja erehdysten kautta jonkinlainen kuva muiden ihmisten ajatuksista, mutta en ole varma kuinka tarkka ja oikea se on ja onko sitä viisasta tuoda muiden ihmisten tietoon. Minua kyseinen tietous olisi paljon auttanut nuoruudessa. Vanhempana asialla ei ole niin paljon väliä.


1.3 Periaatteita


Kaikkiin kysymyksiin voidaan vastata kyllä ja ei. Vastaus riippuu siitä, miltä kantilta asiaa tarkastelee.


Mitä tahansa voi sattua kenelle tahansa missä tahansa milloin tahansa.


Tragedia on, jos itselle tapahtuu jotain ikävää. Komedia on, jos toiselle tapahtuu jotain ikävää.


Humen giljotiinin eli Humen lain mukaan tosiasioista ei voi johtaa moraalisia sääntöjä (https://fi.wikipedia.org/wiki/Humen_giljotiini) eli siitä, miten asiat ovat, ei voi päätellä, miten niiden pitäisi olla.


”Mikä on kaikkein tosinta?”

”Suurin osa ihmisistä on pahoja.”

- Pythagoras.


”Kun valhetta toistetaan riittävän monta kertaa, se muuttuu totuudeksi"

- Joseph Goebbels.


1.4 Nyky-yhteiskunta


Nyky-yhteiskunta ansaitsee arvosanaksi -. Ei edes 4:sta. Rahatalous pyörii, ihmissuhteet ei. Keskitytään tavaraan, ei henkeen, ystävyyteen, hyvyyteen.


Seuraisin mielelläni uutisia, mutten ole seurannut Suomen uutisia 20 vuoteen. Uutisointi on ala-arvoista. Epileptikoiden tanssikin on kauniimpaa katseltavaa kuin suomalainen politiikka. Kukaan ei tee millekään mitään. Jatketaan entiseen malliin. Tulevaisuuden visioita ei ole. Ihminen degeneroituu vanhetessaan. Ei ota kantaa mihinkään. Vallitsee energiaminimi. Ihminen tekee pienimmän mahdollisen työn.


Maailmassa ihmisten ja eläimien keskuudessa tuntuu voimakkaimmalla olevan suurin etuasema. Isompi käyttää hyväkseen pienempää. Yhteistyötä/tasa-arvoa ei ole. Yhteistä mielipidettä ei ole paitsi kaikkien sota kaikkia vastaan. Näin ihmisten ja eläinten keskuudessa muutamin poikkeuksin. Pelko hallitsee maailmassa ja Suomessa. Eläimet luikkivat pakoon, kun ihminen lähestyy. Ihmiset pilaavat elämänsä liialla opiskelulla ja työnteolla. Miten olisi elämästä nauttiminen ja rakkaus kaikkea hyvää kohtaan? Työtä voisi tehdä kohtuullisesti välttämättömien asioiden saamiseksi (ruoka, asunto, vaatteet). Loppuajan voisi käyttää filosofoimiseen ja muuhun kanssakäymiseen.


1.5 Mielipidekirjoituksia


Alexander Puution kolumni: Nyky-yhteiskunta ei tarjoa elämälle uraa suurempaa tarkoitusta

https://yle.fi/a/74-20011591


Leena Vilkan kolumni: Henkisyys edistää ihmisen hyvinvointia

https://yle.fi/a/3-12675544


Roope Mokan kolumni: Romahdushan tästä tulee – siis jatkakaamme elämäämme samalla tavalla

https://yle.fi/a/3-12438537

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 Jumala

0 Lyhennelmä

Sisällysluettelo